Η Μεσογειακή Διατροφή μπαίνει στο επίκεντρο τον Οκτώβριο, με κορυφαίους καθηγητές από το Harvard να έρχονται στη χώρα μας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο Mediterranean Diet and Health, που στόχο έχει την ανάδειξη του σπουδαίου αυτού διατροφικού μοντέλου.

Σε συνεργασία με την βραβευμένη τηλεοπτική σειρά The Cooking Odyssey, οι καθηγητές που συμμετέχουν στο συνέδριο / διαδραστικό event, το οποίο πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Sani Resort, παρουσιάζουν και συζητούν τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις. Επιπλέον, θα επισκεφτούν ελαιοτριβεία, οινοποιία, και τυροκομικές μονάδες, για να γευτούν εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα.

Το συνέδριο με συντονιστή τον Στέφανο Κάλη, Αναπληρωτή Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard, αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης ημερίδας “Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία στο Χώρο Εργασίας”, που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Harvard το 2014. «Η παραδοσιακή Ελληνική διατροφή είναι κάτι που έχουμε μάθει από τους παππούδες μας και πλέον τόσο τα καλύτερα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο όσο και τα ιατρικά περιοδικά είναι θερμοί υποστηρικτές της», αναφέρει ο κ. Κάλης.

diatrofi

Σημειώνεται ότι το συνέδριο φιλοδοξεί παράλληλα με τη Μεσογειακή Διατροφή να αναδείξει ειδικότερα και την Ελληνική διατροφή, με τον κ. Κάλη να τονίζει ότι το συνέδριο είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθούν τα ελληνικά προϊόντα αλλά και ο τουρισμός και η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Τα επιστημονικά στοιχεία αδιαμφισβήτητα υποστηρίζουν τη Μεσογειακή Διατροφή και η προβολή της από διακεκριμένους επιστήμονες στη χώρα μας, μέσα από αυτό το συνέδριο, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για να υπάρξει μια οργανωμένη προαγωγή της ελληνικής διατροφής και των προϊόντων της ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης. «Το να βιώσει κανείς τη Μεσογειακή διατροφή, που είναι όχι μόνο νόστιμη αλλά και υγιεινή, στη γενέτειρα της την Ελλάδα, αποτελεί μία αξέχαστη εμπειρία», σημείωσε ο Walter Willett, Καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφής στην Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι διακεκριμένοι ομιλητές:
* Walter Willett, Καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard, Καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Harvard.
* Frank Sacks, Καθηγητής Διατροφής και Καρδιαγγειακής Πρόληψης στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard.
* Αντωνία Τριχοπούλου, Καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας.
* Στέφανος Κάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard.
* Ramon Estruch, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και συντονιστής της έρευνας PREDIMED.
* Προκόπιος Μαγιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όσο για τις ομιλίες, θα εστιάσουν τόσο στις ευεργετικές ιδιότητες και τις τελευταίες εξελίξεις της Μεσογειακής διατροφής, όσο και στην εφαρμογή της σε εργασιακούς χώρους, πανεπιστήμια και ξενοδοχεία.