Αυτή την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, δοκιμάζουμε τα καλύτερα κρασιά από τους αμπελώνες της Πελοποννήσου, που κατακτούν για 10η χρονιά το οινόφιλο κοινό της Αθήνας, με νέο, όμως, όνομα και καινοτόμες ιδέες.

KRASI-FESTIVAL1

Το Peloponnese Wine Festival, που λέτε, είναι το νέο ανανεωμένο όνομα των ετήσιων εκδηλώσεων, των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), που συνοδεύεται πάντα με γευσιγνωσία κρασιών αλλά και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Στις 19/2, λοιπόν, στο ξενοδοχείο Hilton, έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε περισσότερα από 300 εκλεκτά κρασιά από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, αλλά και της Κεφαλλονιάς, γνωρίζοντας από κοντά και τους παραγωγούς τους.

Στην πλούσια γκάμα οίνων βρίσκουμε Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτη, Βερτζαμί, Αυγουστιάτη αλλά και Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Gewurtzraminer, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα λευκά και ροζέ κρασιά του φετινού τρύγου, καθώς και κάποια φρέσκα νεαρά ερυθρά αλλά και ώριμα, μεστά, κρασιά από προηγούμενες χρονιές.

AMPELWNES1

Και επειδή κάναμε λόγο και για τις παράλληλες εκδηλώσεις, την ίδια μέρα πραγματοποιούνται και 3 διαφορετικά masterclasses: Η παλαιωμένη Πελοπόννησος (12:00-13:00), Οι άγνωστες ποικιλίες της Πελοποννήσου (14:30-15:30) και Οι διεθνείς ποικιλίες στον Πελοποννησιακό αμπελώνα (17:00-18:00). Περισσότερες λεπτομέρειες για τα σεμινάρια και κρατήσεις θέσεων στο site της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται και μικρά τεστ με θεωρητικές ερωτήσεις και τυφλή γευστική δοκιμή και μάλιστα, όσοι καταφέρουν να πιάσουν το 100% των απαντήσεων σε αυτά τα τεστ μπαίνουν και σε κλήρωση για 2 μοναδικά οινοτουριστικά ταξίδια στην Πελοπόννησο! Πολύ απολαυστικά όμως είναι και τα events που συνδυάζουν κρασί με τοπικά προϊόντα, όπως τα εκπληκτικά αλλαντικά Δαγρέ και τα τυριά της Οικογένειας Μπαζιωτάκη, ενώ το διάσημο Le Votree Piree του Πειραιά δημιουργεί και σοκολάτες ειδικά για την εκδήλωση, χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικές ποικιλίες και προϊόντα της Πελοποννήσου, με σκοπό να συνδυαστούν αρμονικά με τα σπουδαία γλυκά κρασιά της περιοχής.

KRASI

Σημειώνεται ότι το Peloponnese Wine Festival θα ανοίξει τις πόρτες του στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα κλείσουν στις 20:00. Η είσοδος για τους επαγγελματίες είναι ελεύθερη με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας. Είσοδος για το οινόφιλο κοινό: 5€ -το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και τον οδηγό της WinePlus για τους Δρόμους των κρασιών της Πελοποννήσου.

info
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, Peloponnese Wine Festival, ξενοδοχείο Hilton, Βασιλίσης Σοφίας 46, Αθήνα, www.peloponnesewinefestival.com