Τα επισκέψιμα οινοποιεία της Βορείου Ελλάδος συμμετέχουν και φέτος στις «Ανοιχτές Πόρτες» και περιμένουν τους φίλους του κρασιού, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου, για ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, κάθε οινοποιείο συμμετέχει στην εορταστική αυτή ανοιξιάτικη οινοτουριστική πρόταση, διοργανώνοντας τις δικές του εκδηλώσεις, με σκοπό να προσελκύσει παλιούς αλλά και νέους φίλους του κρασιού, κάθε ηλικίας.

3_Entrance

Εσείς, δεν έχετε παρά να επιλέξετε μία από τις 8 διαφορετικές οινικές διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος:
* Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου (Κτήμα Κατσαρού-Κρανιά Ολύμπου & Kitrvs Winery-Πύδνα Πιερίας)

* Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου (Κατώγι Αβέρωφ-Μέτσοβο, Κτήμα Γκλίναβος-Μοναστήρι Ζίτσας & Zoinos Winery-Ζίτσα)

* Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών (Κτήμα Βογιατζή-Βελβεντός, Κτήμα Δύο Φίλοι-Σιάτιστα, Κτήμα Στεργίου-Μεταμόρφωση Καστοριάς & Κτήμα Άλφα-Αμύνταιον)

* Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας (Μπουτάρη-Στενήμαχος, Κυρ-Γιάννη-Γιαννακοχώρι, Κτήμα Φουντή-Νέα Στράντζα & ΑΑΟΣ Βαένι Νάουσα-Επισκοπή)

* Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας (Κτήμα Χατζηβαρύτη-Φιλιριά, Γουμένισσα Κιλκίς)

* Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης (Οινοποιείο Κεχρή-Καλοχώρι & Κτήμα Γεροβασιλείου-Επανομή)

* Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής (Κτήμα Πόρτο Καρράς-Πόρτο Καρράς, Σιθωνία, Μυλοπόταμος – Οίνοι Αγίου Όρους-Ιερό Κελί Αγίου Ευσταθίου & Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη-Αρναία)

* Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου (Κτήμα Βιβλία Χώρα-Κοκκινοχώρι Καβάλας, Κτήμα Τέχνη Οίνου-Μικροχώρι Δράμας & Κτήμα Παυλίδης-Κοκκινόγεια Δράμας)

7_winetasting

Παράλληλες δραστηριότητες & Προτάσεις
Παράλληλα με τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, τα οινοποιεία έχουν ετοιμάσει και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπως το «Bring Your Own Bottle» ή αλλιώς φέρτε το κρασί σας από το οινοποιείο που θα επισκεφθείτε! Ειδικότερα, αγοράζετε το κρασί σας από το οινοποιείο ή τα οινοποιεία που αναφέρονται παρακάτω και συνοδεύετε με αυτό το γεύμα σας στα εστιατόρια της περιοχής τους που προτείνουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη στο εστιατόριο της απόδειξης αγοράς του κρασιού από το οινοποιείο.

Το Κτήμα Γκλίναβος προτείνει στη Ζίτσα: τις ταβέρνες της περιοχής.

Το Κτήμα Βογιατζή προτείνει στον Βελβεντό την εξοχική ταβέρνα Ρέμβη (τηλ. 24640 31473) και το μεζεδοπωλείο Εν Βελβεντώ (τηλ. 24640 32636).

Το Κτήμα Στεργίου προτείνει: στην Καστοριά την ταβέρνα Το στέκι της παρέας (τηλ.. 24670 82397), το Βοροινό (τηλ. 24670 22440) και το καφεποτείον Εν καιρώ (τηλ. 24670 27247) και στο Ντολτσό το παραδοσιακό εστιατόριο Παλιά Πόλη (τηλ. 24670 21401) και το δημοτικό Αναψυκτήριο (τηλ. 24670 27810).

Το Κτήμα Άλφα προτείνει τα εστιατόρια στην περιοχή του: Κοντοσώρος στο Ξινό Νερό Φλώρινας (τηλ. 23860 81256), Θωμάς στο Σκλήθρο Φλώρινας (τηλ. 23860 31206), Ναουμίδης στον Άγιο Παντελεήμονα (τηλ. 23860 61238) και Tramonto στο Αμύνταιο (τηλ. 2386501049).

Το Κτήμα Γεροβασιλείου προτείνει: τις ταβέρνες της Επανομής.

Ανοιχτές_Πόρτες_2018_ΑΦΙΣΑ

Επιπλέον, το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο διοργανώνεται διαγωνισμός φωτογραφίας «Ανοιχτές Πόρτες στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», με έπαθλο εκλεκτούς οίνους Βορείου Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια του διημέρου 26 & 27 Μαΐου λοιπόν, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ανοιχτές Πόρτες» μπορείτε να απαθανατίσετε και να μοιραστείτε ξεχωριστές στιγμές από την επίσκεψή σας σε οινοποιεία του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» και οι 6 πρώτοι νικητές που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα LIKES θα κερδίσουν οίνους Βορείου Ελλάδος (οι τρεις πρώτοι από 6 φιάλες και οι τρεις επόμενοι από 3 φιάλες).

Τέλος, όσοι επισκεφθούν τα οινοποιεία έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε κλήρωση δώρων, με 10 τυχερούς/ές να κερδίζουν από 1 κιβώτιο 6 φιαλών με κρασιά των μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», 8 τυχερούς/ές να κερδίζουν από δύο βιβλία εκδόσεων της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» (Συνταγές από την Ήπειρο έως τη Θράκη με τοπικά υλικά, της Νταϊάνα Κόχυλα και 5 Ιστορικοί Οινοπαραγωγικοί Φορείς, της Σταυρούλας Κουράκου-Δραγώνα), ενώ 1 τυχερός/ή κερδίζει μια διανυκτέρευση στο Eσπερίδες Ξενοδοχείο & SPA, στη Νάουσα και 1 ακόμη τυχερός/ή τη gourmet πρόταση με προϊόντα από το κατάστημα Τσομπάνης Delicatessen, στα Γιαννιτσά Πέλλας.

info
26-27 Μαΐου, Ανοιχτές Πόρτες Οίνου Βορείου Ελλάδος, www.winesofnorthgreece.gr & www.wineroads.gr
Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.