Την Πέμπτη 3/5, στις 21:00, το εστιατόριο Βόλτα φιλοξενεί την εταιρεία Οίνωψ (Oenopswines), παρουσιάζοντας δύο ετικέτες κρασιών της, το λευκό «Apla white 2017» και το ροζέ «Apla rose 2017». Όσοι βρεθούν εκείνη την ημέρα μαζί στο εστιατόριο θα έχουν τη δυνατότητα γευσιγνωσίας των δύο ετικετών και την πρώτη φιάλη της επιλογής τους δωρεάν, για να συνοδεύσει τα πιάτα του μενού.

Η Οίνωψ και τα προϊόντα της
Η Οίνωψ (Oenopswines) είναι η πιο πρόσφατη οινοποιητική εταιρεία της περιοχής της Δράμας. Ιδρύθηκε το 2015 από τον Νίκο Καρατζά, με σκοπό την παραγωγή οίνων ποιότητας σε μικρή ποσότητα, έπειτα από αναζήτηση ποιοτικών αμπελοτεμαχίων και φιλόδοξων αμπελουργών στην περιοχή της Δράμας και της Μακεδονίας γενικότερα.

krasi

Apla White 2017, Οίνος λευκός, ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση: Μαλαγουζιά – Ασύρτικο – Ροδίτης
Οργανοληπτικά: Είναι ένα κρασί που συνδυάζει την ωριμότητα με την φρεσκάδα. Τροπικά και λευκόσαρκα φρούτα στη μύτη, σε φόντο ανθικό. Στο στόμα πλούσιο, με ωραία οξύτητα, και με μακριά φρουτώδη επίγευση.
Συνοδεύει: Ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες, θαλασσινά, ψάρια, σαλάτες, κ.ά.

krasi1

Apla rose 2017, Οίνος ροζέ, ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο – Λημνιώνα – Cabernet Sauvignon
Οργανοληπτικά: Στη μύτη αναδύονται διακριτικά αρώματα φρούτων όπως η φράουλα και το κεράσι, με κυρίαρχο άρωμα αυτό της ντομάτας, χαρακτηριστικό της ποικιλίας Ξινόμαυρο. Το στόμα είναι πλούσιο, με τα αρώματα να συνεχίζουν, με τη λιπαρότητα να ισορροπεί την οξύτητα και το νεύρο, και να ολοκληρώνεται σε μία χαρακτηριστική επίγευση διαρκείας.
Συνοδεύει: Ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες, πίτσες, θαλασσινά, σαλάτες, φρούτα, τυριά μέτριας έντασης, αλλά και πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, όπως τα λαδερά, γεμιστά κ.ά..

info
Ιπποθοντιδών 10 και Κειριαδών, Κ. Πετράλωνα, είσοδος ελεύθερη, τηλ κρατήσεων: 210 3459172