Η περίφημη κρητική, λευκή ποικιλία, το Βιδιανό παρουσιάζεται την Τετάρτη 26 Απριλίου στο οινόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης, χάρη στη νέα συνάντηση που διοργανώνει το Wine Club Thessaloniki ’96.

Το Βιδιανό είναι από εκείνες τις ελληνικές ποικιλίες που θεωρούνται ανερχόμενες και αποτελούν κρυμμένο θησαυρό για το οινόφιλο κοινό, διεθνώς. Η καλλιέργειά του εντοπίζεται κυρίως στη περιοχή του Ρεθύμνου, σε μικρές εκτάσεις, ενώ υπάρχουν και αμπελώνες πιο ανατολικά, κοντά στο Ηράκλειο. Αγαπά τον ήλιο και αντέχει στη ζέστη. Ταιριάζει σε μέτριας γονιμότητας, ξηρά, ασβεστώδη εδάφη, με καλή αποστράγγιση, γι’ αυτό και δίνει ισορροπημένες αποδόσεις όταν καλλιεργείται σε πλαγιές.

Οι εξαιρετικές δυνατότητες της συγκεκριμένης ποικιλίας αποδεικνύονται άλλωστε στα κρασιά της, τα οποία εμφανίζονται με έντονα, πολυσύνθετα αρώματα, που ανάμεσα σε άλλα θυμίζουν ώριμα καλοκαιρινά φρούτα, αρωματικά βότανα και νύξεις ορυκτότητας. Στο στόμα είναι γεμάτα και έχουν υψηλή αλκοόλη, την οποία εξισορροπεί ικανοποιητικά η οξύτητα.

Αυτά λοιπόν κι άλλα πολλά για το Βιδιανό, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όσοι βρεθούν στην επόμενη συνάντηση του Wine Club Thessaloniki ’96, στο “The Met Hotel”, την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 20:00. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι στην ιστορία και την πορεία του Βιδιανού, η χημικός-οινολόγος-δημοσιογράφος οίνου Μαρία Νέτσικα. Φυσικά, όσοι παρευρεθούν, θα δοκιμάσουν και αντιπροσωπευτικά κρασιά από την ποικιλία Βιδιανό.

info
26/4, «Όλα για το Βιδιανό», Wine Club Thessaloniki ’96, The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη. Ώρα έναρξης: 20:00.
Για να γίνετε μέλη του Wine Club Thessaloniki ’96 επικοινωνήστε στο τηλ. 2310 888311 ή στο email info@wineplus.gr