H λαμπερή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στην αίθουσα Ball Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, ανέδειξε τα εστιατόρια Etrusco και Funky Gourmet που, για μία ακόμα χρονιά, βρέθηκαν στην κορυφή της κατάταξης.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Έκτορας Μποτρίνι με τα εστιατόριά του -σε Κέρκυρα και Αθήνα να βραβεύονται με Χρυσό Σκούφο και το κερκυραϊκό Etrusco να αποσπά για τέταρτη συνεχή χρονιά 2 Σκούφους ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα. Φέτος, όπως και πέρυσι, ισοβάθμισε με το πολυαισθητικό Funky Gourmet της Γεωργιάννας Χειλιαδάκη και του Νίκου Ρούσου, που έλαβε εξίσου 16,5/20 βαθμούς και 2 Χρυσούς Σκούφους.

funky-gourmet
Funky Gourmet- Γεωργιάννα Χειλιαδάκη και Νίκος Ρούσος

Το επίσημο δείπνο της τελετής απονομής αφέθηκε στα χέρια του πολυβραβευμένου Σουηδού Björn Frantzén (εστιατόριο Frantzén, Στοκχόλμη) που δημιούργησε πιάτα αντιπροσωπευτικά της γαστρονομικής του φιλοσοφίας, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Σημειώνουμε ότι ο Χρυσός Σκούφος απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω, ενώ στο πλαίσιο του θεσμού απονέμονται κάθε χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε εστιατόρια και ταβέρνες, που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και βαθμολογούνται με 14/20 και πάνω.

Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο
Βαθμολογία 16,5/20 και 2 «Χρυσοί Σκούφοι»
Etrusco, Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα
Funky Gourmet, Αθήνα

Βαθμολογία 16/20 και 1 «Χρυσός Σκούφος»
Botrini’s, Αθήνα
Σπονδή, Αθήνα
Varoulko Seaside, Μικρολίμανο

ctc-eswteriki

CTC-Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Βαθμολογία 15,5/20 και 1 «Χρυσός Σκούφος»
Bill & Coo, Μύκονος
CTC, Αθήνα
F+W By Olivier Campanha, Αθήνα
Matsuhisa Athens, Αττική
Squirrel, Ν. Χαλκιδικής, Νικήτη
Tudor Hall, Αθήνα

abovo
Abovo-Μιχάλης Νουρλόγλου

Βαθμολογία 15/20 και 1 «Χρυσός Σκούφος»
Αbovo, Αθήνα
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη
Apocalypsis, Γροίκος, Πάτμος
Calypso, Ελούντα, Κρήτη
Διόνυσος, Ελούντα, Κρήτη
Hytra, Αθήνα
Κουκούμαβλος, Φηρά, Σαντορίνη
Lycabettus Restaurant, Οία, Σαντορίνη
Matsuhisa Mykonos, Μύκονος
Ντομάτα, Ν. Χαλκιδικής, Σάνη
Old Mill, Ελούντα, Κρήτη
Premiere, Αθήνα
Water restaurant, Ν. Χαλκιδικής, Σάνη

Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

ALERIA_orzo-rissoto
Aleria-Γκίκας Ξενάκης

Βαθμολογία 14,5/20
Aleria, Αθήνα
Βασίλαινας, Αθήνα
Ferryman, Ελούντα, Κρήτη
Grace, Ημεροβίγλι, Σαντορίνη
Kοντοσώρος, Ν. Φλώρινας, Ξινό νερό
Μαυρίκος, Λίνδος, Ρόδος
Milos Estiatorio, Αττική
Παπαϊωάννου, Πειραιάς
Σελήνη, Πύργος, Σαντορίνη
Τηλέμαχος barbeque Club, Κηφισιά
Xatseria, Κρήτη, Γούβες

selene
Σελήνη-Θοδωρής Παπανικολάου

Βαθμολογία 14/20
Αθήρι, Αττική
Αλέξης, Ν. Χαλκιδικής, Σάνη
Alfredo’s Garden, Θεσσαλονίκη
Ark, Αττική, Γλυφάδα
Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, Λιτόχωρο
Clochard, Θεσσαλονίκη
Elia’s Restaurant, Σκιάθος
6 Κλειδιά, Ν. Μαγνησίας, Θεσσαλία
Erimitis, Παξοί
Θωμάς, Ν. Φλώρινας, Σκλήθρο
Ιώδιο, Αττική
Kastri Bistro, Αττική
Το Κόκκινο Ποδήλατο, Σαντορίνη
Ο Κρητικός, Αττική
Η Μαριγούλα, Πολύγυρος, Ν. Χαλκιδικής
Μαρίνα, Ποτίδαια, Ν. Χαλκιδικής
Mylos, Σαντορίνη
Ναουμίδης, Ν.Φλώρινας, Αγ. Παντελεήμονας
On the Verandah, Σπέτσες
Η πλατεία της Ανθούλας, Ν. Χαλκιδικής, Κρυοπηγή
Τάσος, Καλαμαριά, Αν. Θεσσαλονίκη
Taverna, Πύλος, Πελοπόννησος
Τηλέμαχος Art Grill, Αττική

Φωτογραφίες
Αρχείο εστιατορίων
Funky Gurmet: Παναγιώτης Μπελτζινίτης
Σελήνη: Ελευθερία Βασιλειάδη