Στις 7 και 8 Μαρτίου ένα νέο φεστιβάλ γεύσεων, που θα πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση, κάνει πρεμιέρα στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εγχείρημα που με εμπνευστές τις Μανώλια Κίτσου και Αγγελική Καραχάλιου φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τον κόσμο της γεύσης με ένα δημιουργικό concept που θα προβάλει το καλό φαγητό, θα εμπλουτίζεται συνεχώς και θα αλλάζει τοποθεσία κάθε μήνα.

Ουσιαστικά είναι μια μορφή αγοράς ειδών διατροφής, με τρόφιμα αλλά και ποτά, όπου παραγωγοί και καταναλωτές θα έχουν άμεση επαφή ενώ οι παράλληλες δράσεις που θα διοργανώνονται, όπως μουσικές εκδηλώσεις με dj sets, έχουν σκοπό να δώσουν στο διήμερο διαστάσεις γιορτής και να το καθιερώσουν σε νόστιμη μηνιαία συνήθεια. Στο πρώτο Food Call Market οι food bloggers Εύα Μονοχάρη (funky cook) και η Αθηνά Πάνου (sugar buzz) θα παρουσιάσουν ζωντανά συνταγές με βάση τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν στην αγορά.

unnamed2

Άξια αναφοράς είναι η συνεργασία των διοργανωτών με τη Wise Greece, της οποίας τα κέρδη από τις πωλήσεις προϊόντων στο Food Call Μarket θα διατεθούν υπό τη μορφή τροφίμων σε κάποιο κοινωφελές ίδρυμα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

info
7 & 8 Μαρτίου ,Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, Αγ.Δημητρίου 13, Ψυρρή, Αθήνα, www.foodcall.gr