Μπορεί να μεγάλωσες με τα λουκουμάκια με γεύση τριαντάφυλλο και περγαμόντο, αλλά οι μικρές γλυκιές μπουκιές έχουν εξελιχθεί από τις κλασικές εκδοχές και τα βρίσκεις εμπλουτισμένα ακόμη και με αιθέρια έλαια!

loukoumi-kanela

Ο λόγος για τα λουκούμια Bariamis, που δεν μας έρχονται από την Ανατολή αλλά φτιάχνονται πολύ κοντά μας, στο Αγρίνιο συγκεκριμένα. Ταξιδεύουν δε σε όλη την Ελλάδα, μέσα σε κομψά κουτάκια που δε θυμίζουν σε τίποτα τις παλιακές συσκευασίες που κρύβει στο ντουλάπι της η γιαγιά σου.

loukoumi

Άλλωστε, αυτά τα λουκουμάκια δεν είναι κάτι το συνηθισμένο. Δες γεύσεις και βγάλε τα συμπεράσματά σου: λουκούμι κανέλας με ξύσμα πορτοκάλι, λουκούμι λεβάντα με ξύσμα λεμόνι και λουκούμι φλισκούνι με ξύσμα πορτοκάλι! Τα συγκεκριμένα 3 φτιάχνονται με αιθέρια έλαια (κανέλα, λεβάντα και φλισκούνι αντίστοιχα), έχουν απίστευτα αρώματα και γεύση που σε στέλνει!

loukoumi_triantafullo

Στη λουκουμένια γκάμα βρίσκεις και το κλασικό τριαντάφυλλο, καθώς και λουκούμι μαστίχα αρωματισμένο με αυθεντικό μαστιχέλαιο Χίου. Σημείωσε ότι πέρα από τις γεύσεις, τα συγκεκριμένα γλυκίσματα ξεχωρίζουν και για τα αγνά υλικά με τα οποία φτιάχνονται, όπως η σκόνη αποξηραμένου παντζαριού που χρησιμοποιείται για να βάφονται τα λουκούμια τριαντάφυλλο.

info
www.bariamissweets.com