Νομίζεις ότι είναι δύσκολο να ψωνίσεις για την πεθερά σου τώρα τις γιορτές; Σκέψου να ήταν και Βασίλισσα!

Η Κέιτ Μίντλεντον εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει πολύ σοβαρότερα διλήμματα από εσένα τη γιορτινή περίοδο, καθώς κάθε χρόνο είναι υποχρεωμένη να προσφέρει στη Βασίλισσα Ελισάβετ ένα δώρο. Παρά τα όσα πιθανόν νομίζεις, το δώρο δεν θα πρέπει να είναι κάποιο ακριβό κόσμημα ή κάποιος πολύτιμος λίθος. Αντίθετα, η βασιλική οικογένεια συνηθίζει να ανταλλάσσει κάπως κωμικά ή χειροποίητα δώρα την Παραμονή των Χριστουγέννων. Για να καταλάβεις τι εννοούμε, ο πρίγκιπας Χάρι μια χρονιά χάρισε στη Βασίλισσα ένα σκουφάκι για το ντουζ που έλεγε “Ain’t life a bitch”.

Η Κέιτ από την άλλη την πρώτη χρονιά της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, επέλεξε ένα πιο προσεγμένο και σοβαρό δώρο από εκείνο του Χάρι. «Θυμάμαι πως ανησυχούσα τι να δώσω στη Βασίλισσα», είχε πει η Δούκισσα σε παλαιότερη συνέντευξή της. «Προσπάθησα να σκεφτώ τι θα έδινα στους δικούς μου παππούδες. Αποφάσισα λοιπόν να τής φτιάξω κάτι. Θα αποτύγχανα, αλλά αποφάσισα να φτιάξω της συνταγή της γιαγιάς μου για chutney». Η παλιά συνταγή της οικογένειας Middleton για chutney κολοκυθιού είναι ιδανική ως αλοιφή σε ψωμί ή ως συνοδεία του τυριού. «Είχα λίγο άγχος, αλλά παρατήρησα ότι την επόμενη μέρα ήταν στο τραπέζι. Νομίζω ότι μια τόσο απλή χειρονομία εκτιμήθηκε», είπε η Κέιτ.

kate2

Εάν λοιπόν αρέσει στη Βασίλισσα, τότε σίγουρα θα αρέσει και σε εμάς. Γι’ αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να “κλέψουμε” τη συνταγή, μήπως μάς συμπαθήσει και εμάς η πεθερά μας!

Συστατικά (για οκτώ βάζα):
2 κιλά κολοκύθια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

4 μεσαία κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

3 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 φλιτζάνι σταφίδες

1 φλιτζάνι χουρμάδες, ψιλοκομμένους

2,5 φλιτζάνια ξίδι

4 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη

1 κουτ. Του γλυκού αλάτι

2 κουτ. της σούπας τζίντζερ

2 κουτ. της σούπας μίγμα μπαχαρικών με δάφνη, κόλιανδρο, μπαχάρι κλπ (σε πουγκάκι)

Διαδικασία:
Βάζετε το ψιλοκομμένο κολοκύθι, τα κρεμμύδια και τα μήλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε τα υπόλοιπα συστατικά και το πουγκάκι με τα μπαχαρικά και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, τοποθετείτε την κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά και σιγοβράζετε το μίγμα. Ύστερα χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράστε για 1 ½-2 ώρες. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και αφαιρείτε το πουγκί, αφού πρώτα το στραγγίξετε. Βάζετε το μίγμα σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάσσετε το chutney για μέχρι και 12 μήνες σε δροσερό μέρος της κουζίνας. Μετά το άνοιγμα, το αποθηκεύετε στο ψυγείο, όπου και μπορεί να διατηρηθεί για 1 μήνα.

Δείτε ακόμα:
Τι δώρο κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ στους υπαλλήλους της κάθε Χριστούγεννα;