P37
clock icon
15'

Αβοκάντο με αρωματικό ελαιόλαδο

Υλικά

  • 3 αβοκάντο ώριμα
  • 1 μικρό μπουκάλι αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
  • αλάτι, πιπέρι

Μία διαφορετική σαλάτα με αβοκάντο, που μπορείτε να σερβίρετε και ως ορεκτικό. Μάλιστα είναι τόσο εύκολη και απλή συνταγή, ώστε την προτείνουμε και για πικ νικ, αφού το μόνο που θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας είναι ένα κοφτερό μαχαίρι και κουταλάκια για να απολαύσετε τα αβοκάντο.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε βαθιά την περιφέρεια των αβοκάντο κατά μήκος, φέρνοντας το μαχαίρι γύρω γύρω μέχρι να φτάσετε στο κουκούτσι τους. Τα πιάνετε ένα ένα και με τα δυο σας χέρια και τα στρίβετε σαν να θέλετε να ανοίξετε ένα βάζο. Τα ανοίγετε και αφαιρείτε το κουκούτσι τους. Τα απλώνετε σε ένα δίσκο.
Στύβετε από πάνω το λεμόνι, περιχύνετε με μπόλικο ελαιόλαδο να γεμίσουν οι κοιλότητες των κουκουτσιών, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με ένα κουταλάκι του γλυκού.

Διαδικασία

Βήμα 1

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε βαθιά την περιφέρεια των αβοκάντο κατά μήκος, φέρνοντας το μαχαίρι γύρω γύρω μέχρι να φτάσετε στο κουκούτσι τους. Τα πιάνετε ένα ένα και με τα δυο σας χέρια και τα στρίβετε σαν να θέλετε να ανοίξετε ένα βάζο. Τα ανοίγετε και αφαιρείτε το κουκούτσι τους. Τα απλώνετε σε ένα δίσκο.

Βήμα 2

Στύβετε από πάνω το λεμόνι, περιχύνετε με μπόλικο ελαιόλαδο να γεμίσουν οι κοιλότητες των κουκουτσιών, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με ένα κουταλάκι του γλυκού.