clock icon
60'

Γυμνή κολοκυθόπιτα με γιαούρτι και βρώμη

Υλικά

  • 3 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 300γρ. γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • ¾ φλιτζανιού φαρίνα
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ. φέτα λιωμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Όταν τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους, φτιάχνετε μαζί τους δεκάδες νόστιμες συνταγές, όπως αυτή η μυρωδάτη πίτα που δεν χρειάζεται και φύλλο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κολοκύθια με το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Προσθέτετε τα αβγά, το γιαούρτι, τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τυρί και ανακατεύετε καλά.
Λαδώνετε ένα ταψί και αδειάζετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κολοκύθια με το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα αβγά, το γιαούρτι, τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τυρί και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Λαδώνετε ένα ταψί και αδειάζετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.