ANOIGMA–mikres-strogylles-patates-me-paprika-kai-lefko-krasi
clock icon
35'

Πατάτες με πάπρικα και λευκό κρασί

Υλικά

  • 600γρ. πατάτες μικρές, στρογγυλές
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή πάπρικα γλυκιά
  • 1 ποτήρι του νερού Μοσχοφίλερο από την Αρκαδία
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό τζίντζερ σε σκόνη
  • άφθονο λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Με ωραία τραγανή κρούστα, αυτές οι νόστιμες πατατούλες συνοδεύουν υπέροχα πιάτα με κρεατικά ή κοτόπουλο.

Καθαρίζετε τις πατάτες από τη φλούδα τους και τις ξεπλένετε καλά κάτω από άφθονο νερό. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και τις τηγανίζετε μέχρι να μισοτηγανιστούν και να κάνουν μια απαλή, ρόδινη κρούστα. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα λάδια.
Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και βάζετε μέσα όλες τις μισοτηγανισμένες πατάτες.Τις ανακατεύετε καλά, τις πασπαλίζετε με την πάπρικα, το τζίντζερ, λίγο πιπέρι και τις αλατίζετε. Κουνάτε την κατσαρόλα όσο ψήνονται για να ανακατευτούν καλά, προσέχοντας να μη σπάσουν και τις σβήνετε με το λευκό κρασί. Δυναμώνετε τη φωτιά και τις μαγειρεύετε με κλειστό το καπάκι μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί.Τις σερβίρετε σε πιατέλα ζεστές μαζί με τις μοσχαρίσιες μπουκίτσες σαν συνοδευτικό.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις πατάτες από τη φλούδα τους και τις ξεπλένετε καλά κάτω από άφθονο νερό. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και τις τηγανίζετε μέχρι να μισοτηγανιστούν και να κάνουν μια απαλή, ρόδινη κρούστα. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα λάδια.

Βήμα 2

Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και βάζετε μέσα όλες τις μισοτηγανισμένες πατάτες.Τις ανακατεύετε καλά, τις πασπαλίζετε με την πάπρικα, το τζίντζερ, λίγο πιπέρι και τις αλατίζετε. Κουνάτε την κατσαρόλα όσο ψήνονται για να ανακατευτούν καλά, προσέχοντας να μη σπάσουν και τις σβήνετε με το λευκό κρασί. Δυναμώνετε τη φωτιά και τις μαγειρεύετε με κλειστό το καπάκι μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί.Τις σερβίρετε σε πιατέλα ζεστές μαζί με τις μοσχαρίσιες μπουκίτσες σαν συνοδευτικό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb