skarmoutsos_souvlaki galopoula3
clock icon
40'

Σουβλάκια με γαλοπούλα και λαχανικά

Υλικά

  • 500γρ. φιλέτο γαλοπούλας Νιτσιάκος, σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κολοκύθι
  • 8 ντοματίνια
  • 6 μανιτάρια
  • Για τη μαρινάδα

  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Τα λαχανικά πολλά παιδιά περιφρόνησαν, τα σουβλάκια, κανένα. Τα περνάμε στο καλαμάκι μαζί με φιλέτο γαλοπούλας Νιτσιάκος κι όλα αλλάζουν…

Χτυπάτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Κόβετε το κρέας σε κύβους και το βάζετε στη μαρινάδα από το βράδυ. Κόβετε και τα λαχανικά σε τετράγωνα κομμάτια.
Περνάτε το κρέας σε ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ με τα λαχανικά. Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου στους 180˚C για 20 λεπτά περίπου. Συνοδεύετε με ρυζάκι, ψημένες πιτούλες ή άλλη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Κόβετε το κρέας σε κύβους και το βάζετε στη μαρινάδα από το βράδυ. Κόβετε και τα λαχανικά σε τετράγωνα κομμάτια.

Βήμα 3

Περνάτε το κρέας σε ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ με τα λαχανικά. Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου στους 180˚C για 20 λεπτά περίπου. Συνοδεύετε με ρυζάκι, ψημένες πιτούλες ή άλλη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή