21141006_24461_avgofetes-me-sokolata&rofima-me-ksirous-karpous-anoigma
clock icon
30'

Αβγοφέτες γεμιστές με σοκολάτα, αχλάδι και κρέμα φιστικιού

Υλικά

    Για τις αβγοφέτες

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 αχλάδια
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
  • Για την κρέμα φιστικιού

  • 100γρ. φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακό
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για το κουρκούτι

  • 2 αβγά
  • 250ml γάλα φρέσκο
  • 1½ κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή ή καστανή
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγη ζάχαρη άχνη
  • λίγα φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

Υπέροχο πιάτο για ένα χορταστικό και γευστικό πρωινό, που θα συνοδεύσετε με ένα θρεπτικό ρόφημα, ό,τι πρέπει για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής. Βέβαια, με μια μπάλα παγωτό αυτές οι αβγοφέτες μετατρέπονται και σε ένα καταπληκτικό επιδόρπιο.

Για την κρέμα φιστικιού: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε πολύ καλά και κρατάτε την κρέμα στην άκρη.
Για τις αβγοφέτες: Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια. Απλώνετε σε μια επιφάνεια τις τέσσερις φέτες ψωμί, τις αλείφετε με τη μισή ποσότητα της κρέμας φιστικιού και στη συνέχεια τοποθετείτε πάνω τις φέτες αχλαδιού.
Σπάτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τα μοιράζετε πάνω από τα αχλάδια. Απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα φιστικιού στις άλλες τέσσερις φέτες και σκεπάζετε με αυτές τις φέτες το αχλάδι και τη σοκολάτα, πιέζετε ελαφρώς για να κολλήσουν και τις αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Βουτάτε μέσα κάθε τοστ για λίγα δευτερόλεπτα και τα βγάζετε.
Βάζετε σε ένα τηγάνι λίγο από το βούτυρο να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και ψήνετε ένα ένα τα τοστ για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα τοστ.
Βγάζετε τα τοστ σε πιατέλα, τα κόβετε στη μέση, τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη, φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε. Τρώγονται ζεστά. Συνοδεύετε με όση κρέμα φιστικιού περίσεψε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Για την κρέμα φιστικιού: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε πολύ καλά και κρατάτε την κρέμα στην άκρη.

Βήμα 2

Για τις αβγοφέτες: Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια. Απλώνετε σε μια επιφάνεια τις τέσσερις φέτες ψωμί, τις αλείφετε με τη μισή ποσότητα της κρέμας φιστικιού και στη συνέχεια τοποθετείτε πάνω τις φέτες αχλαδιού.

Βήμα 3

Σπάτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τα μοιράζετε πάνω από τα αχλάδια. Απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα φιστικιού στις άλλες τέσσερις φέτες και σκεπάζετε με αυτές τις φέτες το αχλάδι και τη σοκολάτα, πιέζετε ελαφρώς για να κολλήσουν και τις αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 4

Βάζετε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Βουτάτε μέσα κάθε τοστ για λίγα δευτερόλεπτα και τα βγάζετε.

Βήμα 5

Βάζετε σε ένα τηγάνι λίγο από το βούτυρο να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και ψήνετε ένα ένα τα τοστ για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα τοστ.

Βήμα 6

Βγάζετε τα τοστ σε πιατέλα, τα κόβετε στη μέση, τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη, φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε. Τρώγονται ζεστά. Συνοδεύετε με όση κρέμα φιστικιού περίσεψε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb