afrato keik or_136944449
clock icon
60'

Αφράτο κέικ «σάντουιτς» με κρέμα και φράουλες

Υλικά

    Για το κέικ

  • 250γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. βούτυρo μαλακωμένο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 5 αβγά
  • ξύσμα και χυμός από 1 ζουμερό λεμόνι
  • 250γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • Για την κρέμα της γέμισης και το γαρνίρισμα

  • 1 συσκευασία Garni ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα
  • 200γρ. φράουλες καθαρισμένες σε φέτες
  • λίγη ζάχαρη άχνη

Αφράτο και αρωματισμένο με νότες λεμονιού αυτό το κέικ σερβιρισμένο με Garni ΓΙΩΤΗΣ και φράουλες φέρνει την άνοιξη στο τραπέζι σας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού κι όταν αφρατέψει προσθέτετε σταδιακά τα αβγά και μετά το χυμό λεμονιού.
Κάνετε τα αμύγδαλα σκόνη στο μπλέντερ και μετά τα ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με Φαρίνα και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Τα προσθέτετε σταδιακά στο αρχικό μίγμα συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το τελικό μίγμα.
Με ένα πινέλο βουτυρώνετε δύο ταψάκια διαμ. 20εκ. και μοιράζετε μέσα το μείγμα. Ισιώνετε από πάνω, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175οC και ψήνετε τα κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο). Αφού κρυώσουν λίγο, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφήνετε να κρυώσουν.
Όταν θέλετε να σερβίρετε ετοιμάζετε την κρέμα: Χτυπάτε το Garni ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα στο μίξερ για 5 λεπτά και ανακατεύετε μέσα τις φέτες της φράουλας.
Φτιάχνετε ένα σάντουιτς με τα δύο κέικ βάζοντας ενδιάμεσα την κρέμα με τις φράουλες. Πασπαλίζετε το γλυκό με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού κι όταν αφρατέψει προσθέτετε σταδιακά τα αβγά και μετά το χυμό λεμονιού.

Βήμα 2

Κάνετε τα αμύγδαλα σκόνη στο μπλέντερ και μετά τα ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με Φαρίνα και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Τα προσθέτετε σταδιακά στο αρχικό μίγμα συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το τελικό μίγμα.

Βήμα 3

Με ένα πινέλο βουτυρώνετε δύο ταψάκια διαμ. 20εκ. και μοιράζετε μέσα το μείγμα. Ισιώνετε από πάνω, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175οC και ψήνετε τα κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο). Αφού κρυώσουν λίγο, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 4

Όταν θέλετε να σερβίρετε ετοιμάζετε την κρέμα: Χτυπάτε το Garni ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα στο μίξερ για 5 λεπτά και ανακατεύετε μέσα τις φέτες της φράουλας.

Βήμα 5

Φτιάχνετε ένα σάντουιτς με τα δύο κέικ βάζοντας ενδιάμεσα την κρέμα με τις φράουλες. Πασπαλίζετε το γλυκό με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.