OliveMagazine

Βελουτέ κόκκινης φακής με σέλερι και αβγοτάραχο

Βελουτέ κόκκινης φακής με σέλερι και αβγοτάραχο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. φακές κόκκινες
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, φρέσκο ή από κύβο βιολογικό
  • 1 πορτοκαλόφλουδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο καθαρισμένο, σε ροδέλες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κρεμμύδι, σε χοντρές φέτες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 κλωνάρι σέλερι, σε φετούλες
  • 12 φέτες αβγοτάραχο
  • μερικά κριτσίνια καρότου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μέσα σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτετε το καρότο, το σκόρδο και ανακατεύετε λίγο. Προσθέτετε τις φακές καλά πλυμένες, τον καυτό ζωμό, την πορτοκαλόφλουδα, το δαφνόφυλλο και βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν οι φακές.

Αφαιρείτε την πορτοκαλόφλουδα και το δαφνόφυλλο και πολτοποιείτε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ. Ρίχνετε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, δοκιμάζετε και προσθέτετε αλατοπίπερο αν χρειάζεται. Ρίχνετε ελαιόλαδο και δίνετε μια τελευταία βράση στη σούπα. Τη διατηρείτε ζεστή.

Περνάτε τις φετούλες του σέλερι από ένα γρήγορο σοτάρισμα στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρετε τη σούπα σε όμορφα φλιτζάνια του τσαγιού, προσθέτοντας δύο φέτες αβγοτάραχο και μερικές φέτες σέλερι σοτέ. Συνοδεύετε το κάθε φλιτζάνι με ένα δύο κριτσίνια καρότου.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr