OliveMagazine

Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας

Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους
  • 1 πράσο, σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150ml λευκό κρασί
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. βούτυρο
  • 20γρ. λάδι τρούφας
  • 800γρ. ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
  • ½ μάτσο θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε σε φαρδιά κατσαρόλα τη μισή ποσότητα του βούτυρου και σοτάρετε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε και τον ζωμό που θα πρέπει να τα καλύπτει. Τα βάζετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μόλις δείτε πως μαλακώνει η πατάτα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και πολτοποιείτε τα λαχανικά χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ επί τόπου στην κατσαρόλα ή μπλέντερ. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε. Σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω το θυμάρι και το λάδι τρούφας.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr