OliveMagazine

Γαλικιανό χταπόδι (Pulpo a la gallega)

PULPO-GALLEGA-SPAIN

Γαλικιανό χταπόδι (Pulpo a la gallega)

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 χταπόδι, περίπου 1½ κιλό
  • 4 πατάτες, σε χοντρές φέτες
  • χοντρό αλάτι
  • πάπρικα γλυκιά
  • πιπέρι (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, πιάνετε το χταπόδι από την κουκούλα και το “βαφτίζετε” στο νερό, βουτώντας το 3 φορές. Το αφήνετε να βράσει για περίπου 40 λεπτά.

Σε δεύτερη κατσαρόλα βάζετε τις πατάτες να βράσουν. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο νερό που βράζουν και λίγο από το ζωμό του χταποδιού.

Αφού βράσουν οι πατάτες τις βγάζετε από την κατσαρόλα, κόβουμε το χταπόδι σε μικρές, λεπτές ροδέλες (καλύτερα με κουζινικό ψαλίδι) και τοποθετείτε σε πιάτο παρέα με τις ροδέλες πατάτας.

Περιχύνετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με την πάπρικα, το χοντρό αλάτι, πιπέρι αν θέλετε και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑