BBQ_garides-souvlakia2bl
clock icon
20'

Γαρίδες σουβλάκι σε μαρινάδα ούζου

Υλικά

  • 32 γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα

  • 5 κουτ. σούπας ούζο
  • 1½ κουτ. σούπας μέλι
  • 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Το ούζο ταιριάζει πολύ με τα θαλασσινά, δοκιμάστε όμως όχι μόνο να πιείτε ένα ποτηράκι μαζί με το μεζέ αλλά να μαρινάρετε τα θαλασσινά σας σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτα γευστικό.

Βάζετε τα ξύλινα καλαμάκια σε ένα σκεύος με νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Έτσι θα αποφύγετε να καούν στο ψήσιμο.
Ενώνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτετε τις γαρίδες. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Περνάτε τις γαρίδες στα καλαμάκια. Ψήνετε στο BBQ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζετε τα υγρά της μαρινάδας σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα της μαρινάδας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina & Olivia Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τα ξύλινα καλαμάκια σε ένα σκεύος με νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Έτσι θα αποφύγετε να καούν στο ψήσιμο.

Βήμα 2

Ενώνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτετε τις γαρίδες. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Περνάτε τις γαρίδες στα καλαμάκια. Ψήνετε στο BBQ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 4

Βάζετε τα υγρά της μαρινάδας σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα της μαρινάδας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina & Olivia Webb