OliveMagazine

Γεμιστά ρολάκια μπακαλιάρου με μυρωδικά

Γεμιστά ρολάκια μπακαλιάρου με μυρωδικά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρο φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαντζουράνα ψιλοκομμένη
  • 1½ φλιτζάνι ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, θρυμματισμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αν είναι πολύ μεγάλα τα φιλέτα, τότε τα κόβετε κατά μήκος στη μέση, έτσι ώστε να έχετε δύο λωρίδες από το κάθε φιλέτο τις οποίες θα μπορείτε να τυλίξετε πιο εύκολα σε ρολό.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε την ψίχα του ψωμιού με το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Απλώνετε σε κάθε λωρίδα μπακαλιάρου μια μικρή ποσότητα από το μίγμα, τυλίγετε σε ρολό και τα περνάτε ένα ένα από ένα καλαμάκι για σουβλάκια, για να τα συγκρατήσει.

Τοποθετείτε τα καλαμάκια στη σχάρα του φούρνου (με ένα ταψάκι από κάτω) και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, αλείφοντάς τα τακτικά με ελαιόλαδο.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε και τη σάλτσα: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με την κάππαρη και τη μουστάρδα μέχρι να πάρετε μια ρευστή σάλτσα. Σερβίρετε τα ρολάκια με τη σάλτσα κάππαρης και συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή πατατοσαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr