gioulmpasiolive
clock icon
3:20'

Γκιούλμπασι με χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά

Υλικά

  • 500γρ. αρνί (μπούτι)
  • 500γρ. χοιρινό
  • 200γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους ή κεφαλογραβιέρα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας λευκό κρασί
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 4 λαδόκολλες μεγάλες,διπλωμένες στη μέση

Ένα απίθανο παραδοσιακό φαγητό με μίγμα από χοιρινό και αρνίσιο κρέας συνδυασμένο με τυρί και μυρωδικά που ψήνεται στη λαδόκολλα. Εδώ είναι λίγο πειραγμένο, κι έτσι αντί για κεφαλογραβιέρα είναι φτιαγμένο με χαλούμι και κάμποσα μυρωδικά.

Κόβετε το κρέας σε μεγάλους κύβους.
Πολτοποιείτε στο γουδί το σκόρδο, το μπαχάρι και το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά με το μισό ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν σαν πηχτή αλοιφή. Αλείφετε καλά το κρέας με το μίγμα.
Μοιράζετε το κρέας και το χαλούμι στις λαδόκολλες. Ραντίζετε με λίγο κρασί. Τυλίγετε και κλείνετε πολύ καλά με σπάγκο για να μείνουν οι χυμοί του φαγητού μέσα στις λαδόκολλες. Ψήνετε μέσα σε ένα ταψί με λίγο νερό, στους 170°C για 2½ με 3 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τίνα Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε μεγάλους κύβους.

Βήμα 2

Πολτοποιείτε στο γουδί το σκόρδο, το μπαχάρι και το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά με το μισό ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν σαν πηχτή αλοιφή. Αλείφετε καλά το κρέας με το μίγμα.

Βήμα 3

Μοιράζετε το κρέας και το χαλούμι στις λαδόκολλες. Ραντίζετε με λίγο κρασί. Τυλίγετε και κλείνετε πολύ καλά με σπάγκο για να μείνουν οι χυμοί του φαγητού μέσα στις λαδόκολλες. Ψήνετε μέσα σε ένα ταψί με λίγο νερό, στους 170°C για 2½ με 3 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τίνα Webb