karpouzoxumos-slider_266753048
clock icon
15'

Δροσερός καρπουζοχυμός

Υλικά

  • ½ καρπούζι (2 κιλά περίπου)
  • 3 κουτ. σούπας γρεναδίνη
  • 3-4 φυλλαράκια μελισσόχορτο ή δυόσμο

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο χυμό λίγο σιρόπι από ζάχαρη και νερό και να το βάλετε στην κατάψυξη να γίνει γρανίτα, αφού πρώτα το μεταφέρετε σε μεταλλικό δοχείο. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να ανακατέψετε 2-3 φορές ενδιάμεσα με ένα πιρούνι.

Υπάρχει πιο καλοκαιρινό φρούτο από το καρπούζι; Με καρπούζι, λοιπόν, φτιάχνετε έναν πολύ καλοκαιρινό χυμό.

Καθαρίζετε το καρπούζι από φλούδες και κουκούτσια και το κόβετε σε κομμάτια.
Ρίχνετε τα κομμάτια του καρπουζιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
Μεταφέρετε το χυμό σε κανάτα περνώντας τον από λεπτό σουρωτήρι. Προσθέτετε τα φυλλαράκια του μελισσόχορτου ή του δυόσμου, τη γρεναδίνη και ανακατεύετε. Αφήνετε τον καρπουζοχυμό στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα πριν τον σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με πάγο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε το καρπούζι από φλούδες και κουκούτσια και το κόβετε σε κομμάτια.

Βήμα 2

Ρίχνετε τα κομμάτια του καρπουζιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το χυμό σε κανάτα περνώντας τον από λεπτό σουρωτήρι. Προσθέτετε τα φυλλαράκια του μελισσόχορτου ή του δυόσμου, τη γρεναδίνη και ανακατεύετε. Αφήνετε τον καρπουζοχυμό στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα πριν τον σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με πάγο.