zele me roze krasi kai rodiolive magazine.gr
clock icon
40'

Ζελέ με κρασί ροζέ και ρόδι

Υλικά

  • 1 κιλό σπόρια ροδιού
  • 1 μπουκάλι κρασί ροζέ (750ml)
  • 1 πορτοκάλι, το χυμό
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 20γρ. φύλλα ζελατίνας

Tips

  • Παραλλαγή: Ζελέ με ρόδια και μαυροδάφνη: 1 κιλό σποράκια ροδιού, 1 μπουκάλι μαυροδάφνη, 3 ξυλαράκια κανέλλας, 4 κουτ. σούπας ζάχαρη, 25 γρ. φύλλα ζελατίνας. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με πριν. Αφαιρείτε το ξύλο κανέλλας μόνο αφού ζεσταθεί η μαυροδάφνη.

Ένα αλλιώτικο επιδόρπιο με βάση κρασί αρωματισμένο με πορτοκάλι και σποράκια ροδιού.

Μουσκεύετε σε λίγο κρύο νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν και να φουσκώσουν. Καθαρίζετε τα ρόδια πάνω από ένα μπολ, ώστε να μαζέψετε και το χυμό που βγαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το κρασί μαζί με το χυμό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας καλά στυμμένα. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζελατίνα εντελώς.
Προσθέτετε τα ρόδια και μεταφέρετε το μίγμα σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια ή το μοιράζετε σε σφηνάκια. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνετε να πήξει το ζελέ για 12 ώρες περίπου.
Πριν σερβίρετε, βυθίζετε για λίγα λεπτά τη φόρμα σε ζεστό νερό και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα ή ατομικά πιάτα.
Φωτογραφία: Δημήτρης Ασπιώτης

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουσκεύετε σε λίγο κρύο νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν και να φουσκώσουν. Καθαρίζετε τα ρόδια πάνω από ένα μπολ, ώστε να μαζέψετε και το χυμό που βγαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το κρασί μαζί με το χυμό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας καλά στυμμένα. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζελατίνα εντελώς.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα ρόδια και μεταφέρετε το μίγμα σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια ή το μοιράζετε σε σφηνάκια. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνετε να πήξει το ζελέ για 12 ώρες περίπου.

Βήμα 4

Πριν σερβίρετε, βυθίζετε για λίγα λεπτά τη φόρμα σε ζεστό νερό και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα ή ατομικά πιάτα.

Φωτογραφία: Δημήτρης Ασπιώτης