OliveMagazine

Καλαμάρια με σαλάτα από φασόλια

Καλαμάρια με σαλάτα από φασόλια

Καλαμάρια με σαλάτα από φασόλια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα φασόλια

  • 500γρ. φασόλια
  • 15γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 15γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100γρ. ρόδι καθαρισμένο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • ελάχιστο πιπέρι
  • Για το καλαμάρι

  • 500γρ. καλαμάρια σε ροδέλες
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 150γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 50ml λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 10γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 100ml ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα φασόλια: Βάζετε τα φασόλια να μουλιάσουν σε νερό για 12 ώρες. Στη συνέχεια, τα βράζετε για 30 λεπτά και μετά τα αφήνετε να κρυώσουν κάτω από τρεχούμενο νερό.

Τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά.

Για τα καλαμάρια: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα καλαμάρια και τα σοτάρετε για 2 λεπτά. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμόνι και τον άνηθο, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε τα φασόλια σε ένα πιάτο βάζοντας από πάνω τα καλαμάρια. Περιχύνετε με λίγη σάλτσα και πασπαλίζετε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips

Παίρνετε προσεκτικά μόνο τη φλούδα από τα πορτοκάλια γιατί αν πάρετε και τμήμα από τον άσπρο ινώδη ιστό θα πικρίσει.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑