21130511_6466_menuHlia_kalamarakia-me-ginger-&-glykoksyni-saltsa
clock icon
1:5'

Καλαμαράκια με τζίντζερ και γλυκόξινη σάλτσα

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα καλά
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 6 λεπτές φετούλες τζίντζερ φρέσκο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας γλυκόξινη σάλτσα έτοιμη

Ένας ωραιότατος θαλασσινός κρασομεζές!

Αν τα καλαμάρια σας είναι μεγάλα, τα κόβετε σε χοντρουλές ροδέλες. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε ταυτόχρονα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα κομμένα καλαμάρια και το τζίντζερ. Τα σοτάρετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μόνο το λάδι.
Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να πάρει βράση. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο κρασί.
Ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας, το ξύσμα λεμονιού και τη γλυκόξινη σάλτσα. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά επιπλέον ανακατεύοντας για να σκορπιστούν τα αρώματα και σερβίρετε τα καλαμαράκια ζεστά.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Αν τα καλαμάρια σας είναι μεγάλα, τα κόβετε σε χοντρουλές ροδέλες. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε ταυτόχρονα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα κομμένα καλαμάρια και το τζίντζερ. Τα σοτάρετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μόνο το λάδι.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να πάρει βράση. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο κρασί.

Βήμα 3

Ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας, το ξύσμα λεμονιού και τη γλυκόξινη σάλτσα. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά επιπλέον ανακατεύοντας για να σκορπιστούν τα αρώματα και σερβίρετε τα καλαμαράκια ζεστά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb