OliveMagazine

Καντίν μπουτού κεφτέ: Τα μπουτάκια της χανούμισσας

kantin-bountou-kefte-71-175471studiopaterakis

Καντίν μπουτού κεφτέ: Τα μπουτάκια της χανούμισσας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο πολύ καλά, σαν κρέμα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πανάρισμα

  • αλεύρι
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • φρυγανιά τριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζυμώνετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, το μαϊντανό και τον άνηθο, το αβγό, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο και το αφήνετε 2 ώρες να σταθεί.

Πλάθετε το μίγμα σε μακρόστενες κροκέτες. Πρώτα τις αλευρώνετε, τις βουτάτε μετά στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά.

Τηγανίζετε τις παναρισμένες κροκέτες σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά -σε μέτρια προς δυνατή φωτιά- και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρονται ζεστές αλλά και κρύες και ταιριάζουν με δροσερή ντοματοσαλάτα και πουρέ πατάτας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑