kaparosalata ska2
clock icon
10'

Καππαροσαλάτα Σύρου

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι κάππαρη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 φέτες ψωμί λευκό
  • 1 νεροπότηρο λάδι
  • λίγο ξίδι

Ένα ωραιότατο παραδοσιακό ορεκτικό που μας έρχεται από τη Σύρο. Αγαπά την παρέα με ψητά κρεατικά, λαδερά, ζυμωτό ψωμάκι και κάθε λογής μεζεδολιχουδιά, ενώ ένα ποτηράκι λευκό κρασί της ταιριάζει πολύ.

Βάζετε την κάππαρη σε νερό για περίπου 1 ώρα να ξαλμυρίσει. Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά σας.
Μουσκεύετε και στραγγίζετε το ψωμί. Ρίχνετε στο μούλτι την κάππαρη, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και χτυπάτε μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το ψωμί, σταδιακά το λάδι και το ξύδι και ξαναχτυπάτε τα υλικά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε την κάππαρη σε νερό για περίπου 1 ώρα να ξαλμυρίσει. Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά σας.

Βήμα 2

Μουσκεύετε και στραγγίζετε το ψωμί. Ρίχνετε στο μούλτι την κάππαρη, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και χτυπάτε μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ρίχνετε το ψωμί, σταδιακά το λάδι και το ξύδι και ξαναχτυπάτε τα υλικά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.