katsikaki me rodi
clock icon
1:35'

Κατσικάκι με χυμό και σπόρους από ρόδι

Υλικά

  • 1½ κιλό κατσικάκι (πλάτη) κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
  • σποράκια από 1 ρόδι
  • 1 νεροπότηρο χυμό από ρόδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας ξερά φύλλα από λουίζα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι

Μία πολύ νόστιμη συνταγή με κατσικάκι, για το γιορτινό σας τραπέζι. Μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ σελινόριζας που του πάει πολύ.

Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε λίγες-λίγες τις μερίδες από το κατσικάκι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα.
Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τις σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Ξαναβάζετε το κατσικάκι μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε τα δύο υλικά, ρίχνετε μέσα τα φύλλα δάφνης, τα φύλλα λουίζας και τις σκελίδες σκόρδου. Ρίχνετε ένα νεροπότηρο λευκό κρασί.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 40 λεπτά.
Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το χυμό του ροδιού. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά ακόμη.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα σποράκια του ροδιού και κλείνετε τη φωτιά. Το σερβίρετε ζεστό συνοδεύοντάς το ιδανικά με κάποιο πουρέ, όπως σελινόριζας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε λίγες-λίγες τις μερίδες από το κατσικάκι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα.

Βήμα 2

Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τις σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Βήμα 3

Ξαναβάζετε το κατσικάκι μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε τα δύο υλικά, ρίχνετε μέσα τα φύλλα δάφνης, τα φύλλα λουίζας και τις σκελίδες σκόρδου. Ρίχνετε ένα νεροπότηρο λευκό κρασί.

Βήμα 4

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 40 λεπτά.

Βήμα 5

Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το χυμό του ροδιού. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά ακόμη.

Βήμα 6

Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα σποράκια του ροδιού και κλείνετε τη φωτιά. Το σερβίρετε ζεστό συνοδεύοντάς το ιδανικά με κάποιο πουρέ, όπως σελινόριζας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey