kafteri marmelada piperiasolivemagazine.gr
clock icon
1:50'

Καυτερή μαρμελάδα πιπεριάς

Υλικά

  • 3/4 φλιτζανιού πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού πιπερίτσες κόκκινες, καυτερές, ψιλοκομμένες
  • 1½ φλιτζάνι μηλόξιδο
  • 6½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φυσική πηκτίνη
  • για την πηκτίνη

  • 2 μήλα και 1 κυδώνι χοντροκομμένα, μαζί με τις φλούδες και τα κουκούτσια τους

Χρησιμοποιήστε αυτή την πικάντικη λιχουδιά σαν συνοδευτικό μαζί με τυριά, ψητά κρέατα και αλλαντικά, σε καναπεδάκια και όπου αλλού σας αρέσει…

Σε μέτρια φωτιά, βράζετε τα λαχανικά σε 2 ποτήρια νερό για 1 ώρα. Σουρώνετε το μίγμα σε τουλπάνι και το στύβετε. Χρησιμοποιείτε το ζουμί.
Βάζετε τις πιπεριές σε κατσαρόλα, μαζί με το ξίδι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε την πηκτίνη και βράζετε μέχρι να δέσει. Δοκιμάζετε τη μαρμελάδα. Αν τη θέλετε πιο καυτερή, προσθέστε ακόμη λίγο πιπέρι καγιέν.
Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Τα διατηρείτε στο ψυγείο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μέτρια φωτιά, βράζετε τα λαχανικά σε 2 ποτήρια νερό για 1 ώρα. Σουρώνετε το μίγμα σε τουλπάνι και το στύβετε. Χρησιμοποιείτε το ζουμί.

Βήμα 2

Βάζετε τις πιπεριές σε κατσαρόλα, μαζί με το ξίδι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε την πηκτίνη και βράζετε μέχρι να δέσει. Δοκιμάζετε τη μαρμελάδα. Αν τη θέλετε πιο καυτερή, προσθέστε ακόμη λίγο πιπέρι καγιέν.

Βήμα 3

Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Τα διατηρείτε στο ψυγείο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb