OliveMagazine

Κλασική μακαρονάδα με κιμά

Κλασική μακαρονάδα με κιμά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο 6
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • κεφαλοτύρι τριμμένο, για το σερβίρισμα
  • Για τη σάλτσα κιμά

  • 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 φέτες μορταδέλα
  • 100γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 1 ποτήρι ντοματάκια κονκασέ
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να καβουρντιστεί ο κιμάς, ανακατεύοντας συχνά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ή ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει.

Ψιλοκόβετε τη μορταδέλα και το λουκάνικο και τα προσθέτετε στον κιμά. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε την κανέλα, το μπαχάρι, τη δάφνη, τον πελτέ και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το οινόπνευμα και στη συνέχεια προσθέτετε τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά.

Στο μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα, ξαναρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τον κιμά σε πιατέλα και πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑