kormos
clock icon
25'

Κορμός σοκολάτας με χαλβά και ταχίνι Όλυμπος

Υλικά

  • 350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 120γρ. ταχίνι ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 400γρ. χαλβά βανίλια ΟΛΥΜΠΟΣ, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
  • 150γρ. σταφίδα κορινθιακή (κρατάτε λίγη στην άκρη)
  • 150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Καμιά φορά εύχεσαι η νηστεία να κρατούσε όλο το χρόνο. Για παράδειγμα, αυτός ο σοκολατένιος κορμός που το ρόλο των μπισκότων έχει αναλάβει με μεγάλη επιτυχία ο χαλβάς ΟΛΥΜΠΟΣ.

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι και το μέλι. Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.
Ντύνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με δυο κομμάτια πλαστικής μεμβράνης και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Ξεφορμάρετε τον κορμό σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι και το μέλι. Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Ντύνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με δυο κομμάτια πλαστικής μεμβράνης και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Βήμα 3

Ξεφορμάρετε τον κορμό σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.