OliveMagazine

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

KORMOS-SOKOLATAS-ME-XALVA1

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

Μερίδες:για 1 μεγάλο κορμό
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 120γρ. ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
  • 150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
  • 150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.

Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑