OliveMagazine

Κοτοκεφτεδάκια με γιαούρτι παντζαριού

keftedakia

Κοτοκεφτεδάκια με γιαούρτι παντζαριού

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά από φιλέτο κοτόπουλου Νιτσιάκος
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, ξυσμένο
  • 4 φρυγανιές κοπανισμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ξυσμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 παντζάρι μικρό καθαρισμένο, ξυσμένο στον τρίφτη
  • 1 ντομάτα μικρή, ξυσμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ή κόλιανδρο, φρέσκο
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2-3 πίτες αραβικές ψημένες, σε τριγωνάκια ή λωρίδες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το γιαούρτι με παντζάρι

  • 1 παντζάρι μικρό, ξυσμένο στον τρίφτη
  • 300ml γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • λίγο δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μικρό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και το κρεμμύδι να γυαλίσει. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου, τη φρυγανιά, το ξυσμένο παντζάρι και την ντομάτα, το τζίντζερ, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, το αβγό, το μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και ανάλογο αλατοπίπερο.

Ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας και ύστερα αφήνετε για λίγο το μίγμα στο ψυγείο να αναμιχθούν τα αρώματα.

Αλείφετε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο και με ένα ψαλίδι κουζίνας τις κόβετε σε τριγωνάκια ή λωρίδες και τις απλώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές.

Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε κεφτεδάκια βουτώντας τα χέρια σας κάθε τόσο σε ένα μπολ με νερό για να μην κολλάνε. Λαδώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το αφήνετε στη φωτιά να κάψει καλά και ρίχνετε τα κοτοκεφτεδάκια. Όταν ροδοκοκκινίσουν από τη μια πλευρά, τα γυρίζετε να ψηθούν κι από την άλλη.

Ετοιμάζετε το γιαούρτι με παντάρι ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ. Κατόπιν, σερβίρετε τα κοτοκεφτεδάκια ζεστά συνοδεύοντάς τα με το γιαούρτι παντζαριού και τις τραγανές πιτούλες.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης-Food Styling : Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑