OliveMagazine

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές, ελιές και ταλιατέλες

KOTOPOYLO ME PIPERIES KAI ELIESolive magazine.gr

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές, ελιές και ταλιατέλες

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, σε μερίδες
  • 2 πιπεριές κόκκινες, καθαρισμένες, σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές πράσινες, καθαρισμένες, σε λωρίδες
  • ελιές μαύρες και πράσινες
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κλαράκια θυμάρι
  • 3 κλαράκια μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο για τα ζυμαρικά
  • μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το κοτόπουλο: Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ευρύχωρη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε δύο δόσεις μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αφήνετε το κοτόπουλο στην άκρη.

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Αφού βγάλουν τα αρώματά τους, βάζετε όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί, πασπαλίζετε με την πάπρικα και το καγιέν αν χρησιμοποιήσετε. Προσθέτετε τα μυρωδικά (δάφνη, θυμάρι, μαϊντανό) και τις ξυσμένες ντομάτες.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο. Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνετε τις ελιές και μετά από λίγο δοκιμάζετε το φαγητό στο αλάτι.

Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά: Βάζετε το νερό να πάρει βράση, προσθέτετε ανάλογο αλάτι και μαγειρεύετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο τους. Τις στραγγίζετε.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο, τη βάζετε στη φωτιά να λιώσει μαζί με το λάδι και σβήνετε το μάτι. Ρίχνετε μέσα κι ανακατεύετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Μοιράζετε τις ταλιατέλες σε πιάτα και από πάνω συμπληρώνετε από μία μερίδα κοτόπουλο, σάλτσα και ελιές. Συνοδεύετε το φαγητό με τριμμένη μυζήθρα ή άλλο τυρί της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑