OliveMagazine

Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο

Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:40'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου ή 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 πακέτο Χυλοπιτάκι Λαχανικών ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κουτ. σούπας Τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 400γρ. Τοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό κρεμμυδάκια του στιφάδο, καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.

Ζεσταίνετε πολύ καλά μια ρηχή κατσαρόλα και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο. Ρίχνετε και ροδίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά. Το βγάζετε στην άκρη.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι να κάψει και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια του στιφάδο, το κρεμμύδι και τελευταίο το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο.

Προσθέτετε την τομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι κι ανάλογο αλατοπίπερο.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί και να δέσει όμορφα η σάλτσα του. Στο τέλος προσθέτετε στην κατσαρόλα τη φέτα και σβήνετε τη φωτιά.

Βράζετε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τις στραγγίζετε. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσατε τις χυλοπίτες ρίχνετε το βούτυρο να κάψει, ρίχνετε τις στραγγισμένες χυλοπίτες και ανακατεύετε. Σερβίρετε τις χυλοπίτες σε πιάτα και από πάνω συμπληρώνετε από μια μερίδα κοτόπουλο μαζί με τα κυβάκια φέτας και πασπαλίζετε με τριμμένη μυζήθρα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑