OliveMagazine

Κοτόπουλο φρικασέ με αγκινάρες

kotopoulo frikase

Κοτόπουλο φρικασέ με αγκινάρες

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 12 αγκινάρες καθαρισμένες
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το αβγολέμονο

  • 2 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • χυμό από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τότε ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε καλά και περιμένετε τα κρεμμύδια να βγάλουν το άρωμά τους.

Προσθέτετε 1½ νεροπότηρο νερό και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά τουλάχιστον.

Τότε ρίχνετε τις αγκινάρες, προσθέτετε ακόμα ένα ποτήρι νερό και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά. Τέλος, δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο: χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών, μέχρι να γίνουν μαρέγκα, και ξεχωριστά τους κρόκους, μέχρι να ασπρίσουν. Ενώνετε τα δύο υλικά, ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού, προσθέτετε 2 κουτάλες από το ζουμί του φρικασέ χτυπώντας συνεχώς το μίγμα με αβγοδάρτη και, τέλος, το αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα.

Κρατάτε την κατσαρόλα με τα δύο χέρια, την κουνάτε δεξιά αριστερά και σβήνετε τη φωτιά. Το φρικασέ τρώγεται ζεστό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑