OliveMagazine

Κούκις με καστανή ζάχαρη, μπαχαρικά και τσιπς σοκολάτας

cookies

Κούκις με καστανή ζάχαρη, μπαχαρικά και τσιπς σοκολάτας

Μερίδες:για 25-30 κομμάτια περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 170γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 150γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 1 καψουλάκι βανίλια
  • 1 αβγό
  • 280γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 120γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την Καστανή Ζάχαρη Fytro, τη βανίλια και το αβγό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, την κανέλα και το γαρίφαλο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη.

Προσθέτετε στη ζύμη την Κουβερτούρα σε Σταγόνες και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε δύο μπαστούνια με τη ζύμη και τα αφήνετε στο ψυγείο τυλιγμένα σε σελοφάν για μία ώρα.

Κόβετε τη ζύμη σε φέτες πάχους όσο μικρό δάχτυλο και τις αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για 12-15 λεπτά.

Βγάζετε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑