OliveMagazine

Κρασοτηγανιά γαρίδας με τσίλι και φέτα

Κρασοτηγανιά γαρίδας με τσίλι και φέτα

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 πιπερίτσες τσίλι σε φετούλες
  • κρασί ροζέ Semeli Syrah ροζέ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100γρ. φέτα χοντροτριμμένη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • ψημένες φέτες από χωριάτικο ψωμί
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε στο τηγάνι το λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, το τσίλι και τις γαρίδες.

Όταν αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες τις γυρίζετε από την άλλη και σβήνετε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και τη φέτα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε μαϊντανό και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού αλειμμένες με βούτυρο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑