liquer rodi

Υλικά

  • 5 ρόδια καθαρισμένα
  • 800ml ρακή
  • 700γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας, μικρό
  • 2-3 κουτ. σούπας γρεναδίνη

Υπέροχο λικέρ με ρόδι που θα του προσθέσουμε λίγη γρεναδίνη για να δώσουμε πιο βαθύ και εντυπωσιακό χρώμα.

Καθαρίζετε τα ρόδια και κρατάτε τα σπόρια.
Βάζετε τα σπόρια ροδιών, τη ρακή και τη ζάχαρη σε γυάλινο μπουκάλι. Προσθέτετε και το ξυλάκι κανέλας. Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το αφήνετε στον ήλιο ή σε ζεστό μέρος για 25 με 30 μέρες. Ανακινείτε κάθε μέρα το μπουκάλι για να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν σουρώνετε το λικέρ και το μεταφέρετε σε ωραίο μπουκάλι. Προσθέτετε και τη γρεναδίνη για να ενισχύσετε το χρώμα. Το αφήνετε μια βδομάδα να ωριμάσει η γεύση του πριν το σερβίρετε παγωμένο με μια λεπτή φλούδα πορτοκάλι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα ρόδια και κρατάτε τα σπόρια.

Βήμα 2

Βάζετε τα σπόρια ροδιών, τη ρακή και τη ζάχαρη σε γυάλινο μπουκάλι. Προσθέτετε και το ξυλάκι κανέλας. Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το αφήνετε στον ήλιο ή σε ζεστό μέρος για 25 με 30 μέρες. Ανακινείτε κάθε μέρα το μπουκάλι για να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 3

Κατόπιν σουρώνετε το λικέρ και το μεταφέρετε σε ωραίο μπουκάλι. Προσθέτετε και τη γρεναδίνη για να ενισχύσετε το χρώμα. Το αφήνετε μια βδομάδα να ωριμάσει η γεύση του πριν το σερβίρετε παγωμένο με μια λεπτή φλούδα πορτοκάλι.