loukanika barbarossa
clock icon
30'

Λουκάνικα αλά Μπαρμπαρόσα

Υλικά

  • 4 λουκάνικα μερακλίδικα καυτερά Μουτεβελής, κομμένα σε κύβους
  • 3 κουτ. σούπας ρούμι λευκό
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα

Μια πικάντικη συνταγή με λουκάνικα μερακλίδικα καυτερά Μουτεβελής, που θα ζητήσει κάτι δροσερό και ελαφρώς αλκοολούχο να τη συνοδεύσει στο τραπέζι, όπως μια μπίρα.

Σοτάρετε τα λουκάνικα σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα καρότα. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και βάζετε και τα σκόρδα να σοταριστούν για 1 λεπτό.
Ξαναρίχνετε τα λουκάνικα, σβήνετε με το ρούμι και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Στο μεταξύ ζεσταίνετε τα κόκκινα φασόλια σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με τα φασόλια.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε τα λουκάνικα σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα καρότα. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και βάζετε και τα σκόρδα να σοταριστούν για 1 λεπτό.

Βήμα 3

Ξαναρίχνετε τα λουκάνικα, σβήνετε με το ρούμι και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

Βήμα 4

Στο μεταξύ ζεσταίνετε τα κόκκινα φασόλια σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με τα φασόλια.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey