OliveMagazine

Μακαρόνια με σάλτσα τυριών

makaronia me saltsa  tyriwn exo

Μακαρόνια με σάλτσα τυριών

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας (καλύτερα χοντρά Νο 5)
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 70γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας
  • 70γρ. κασέρι
  • 70γρ. πεκορίνο, κεφαλογραβιέρα ή άλλο πικάντικο τυρί
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τρίβετε τα τυριά στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Το ανθότυρο το λιώνετε με ένα πιρούνι. Τα αναμιγνύετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει διαφανές. Προσθέτετε (αν βάλετε) και την πιπερίτσα.

Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά. Όταν ζεσταθούν -δεν αφήνετε να πάρουν βράση- ρίχνετε και τα τυριά και αρχίζετε να ανακατεύετε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Αν γίνει πολύ σφιχτή η σάλτσα, την αραιώνετε με λίγο ακόμα γάλα. Πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στο μεταξύ, έχετε βράσει, σουρώσει και βουτυρώσει ελαφρά τα μακαρόνια. Τα μοιράζετε σε πιάτα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα τυριών, τα ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Απολαύστε την παρέα με μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑