OliveMagazine

Μανιταρόσουπα με κάστανα

Μανιταρόσουπα με κάστανα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. μανιτάρια φρέσκα μικρά άσπρα ή πορτομπέλο, ψιλοκομμένα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 120γρ. κάστανα έτοιμα καθαρισμένα
  • 600ml ζωμό κότας
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 3 - 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια με το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Ρίχνετε το σκόρδο και σοτάρετε για ακόμη 1 λεπτό, προσέχοντας να μη σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει.

Προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κάστανα και το ζωμό και αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη σούπα για 25 - 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα κάστανα.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ, προσθέτετε το λάδι τρούφας και σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε την κρέμα γάλακτος, ωστόσο είναι το υλικό εκείνο που θα δώσει στη σούπα τη χαρακτηριστική λεία και βελούδινη υφή της.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr