OliveMagazine

Μελιτζάνες «ακορντεόν»

MELITZANA-AKORNTEON

Μελιτζάνες «ακορντεόν»

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 µέτριες µελιτζάνες φλάσκες
  • 6 ντοµάτες µέτριες
  • 3 κρεµµύδια µέτρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσµο, ψιλοκοµµένο
  • 3-4 φύλλα βασιλικού, ψιλοκοµµένα
  • 4 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις µελιτζάνες σε φέτες, χωρίς να φτάσετε µέχρι την κάτω πλευρά (αφήνετε 1,5εκ. απόσταση από την κάτω πλευρά ώστε, όταν τις ανοίγετε, να δίνουν την εντύπωση ενός ακορντεόν που ανοίγει και τις αφήνετε σε αλατισµένο νερό για 15 λεπτά να ξεπικρίσουν).

Κόβετε τις ντοµάτες σε ροδέλες. Κόβετε και τα κρεµµύδια σε λεπτές ροδέλες και τα αφήνετε µέσα σε λίγο αλατόνερο να µαραθούν. Ανακατεύετε το µαϊντανό, το δυόσµο, το βασιλικό και το σκόρδο µαζί µε το κρεµµύδι.

Στραγγίζετε τις µελιτζάνες και τις τοποθετείτε σε ταψί ή σε πυρίµαχο σκεύος. Γεµίζετε κάθε άνοιγµα της µελιτζάνας µε µία δύο φέτες ντοµάτας, µίγµα από το κρεµµύδι και κουκουναρόσπορους. Ό,τι σας περισσέψει από ντοµάτες και µυρωδικά τα βάζετε στο ταψί.

Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε µε το λάδι. Ψήνετε τις µελιτζάνες σε προθερµασµένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα τουλάχιστον, µέχρι δηλαδή να µαλακώσουν και να µείνουν µε το λάδι τους. Σερβίρονται κρύες, µερικές ώρες αργότερα σαν πρώτο πιάτο ή σαν συνοδευτικό σε ψητά κρέατα.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑