21100503_2038_milfei-me-tomata-melitzana-haloumi
clock icon
50'

Μιλφέιγ με ντομάτα, μελιτζάνα και χαλούμι

Υλικά

  • 2 φύλλα κρούστας
  • 3 ντομάτες ώριμες, μεγάλες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες
  • 160γρ. χαλούμι χοντροτριμμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 120γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα εντυπωσιακό, οικονομικό και εύκολο ορεκτικό που ανοίγει όμορφα το καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1εκ. Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι που έχετε καλύψει με λαδόκολλα, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τις ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Κάνετε το ίδιο και με τις ντομάτες, μόνο που θα τις ψήσετε για 10 λεπτά περίπου. Απλώνετε το φύλλο κρούστας και με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κουπ πατ διαμέτρου 8-10εκ. κόβετε 32 δισκάκια φύλλου.
Λαδώνετε τα δισκάκια του φύλλου και τα τοποθετείτε ανά τέσσερα το ένα πάνω στο άλλο. Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Στήνετε τα μιλφέιγ λίγο πριν τα σερβίρετε ως εξής: βάζετε μια τετράδα φύλλο κρούστας, από πάνω συνεχίζετε με δύο φέτες μελιτζάνας και μία ροδέλα ντομάτας. Πασπαλίζετε με τριμμένο χαλούμι και ψιλοκομμένο δυόσμο και βάζετε άλλη μια τετράδα φύλλων κρούστας. Καλύπτετε με μια ροδέλα ντομάτας την οποία πασπαλίζετε με χαλούμι τριμμένο.
Βάζετε τα μιλφέιγ για 2-3 λεπτά στο γκριλ και τα σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα δυόσμου.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1εκ. Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι που έχετε καλύψει με λαδόκολλα, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τις ψήνετε για 15-20 λεπτά.

Βήμα 2

Κάνετε το ίδιο και με τις ντομάτες, μόνο που θα τις ψήσετε για 10 λεπτά περίπου. Απλώνετε το φύλλο κρούστας και με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κουπ πατ διαμέτρου 8-10εκ. κόβετε 32 δισκάκια φύλλου.

Βήμα 3

Λαδώνετε τα δισκάκια του φύλλου και τα τοποθετείτε ανά τέσσερα το ένα πάνω στο άλλο. Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 4

Στήνετε τα μιλφέιγ λίγο πριν τα σερβίρετε ως εξής: βάζετε μια τετράδα φύλλο κρούστας, από πάνω συνεχίζετε με δύο φέτες μελιτζάνας και μία ροδέλα ντομάτας. Πασπαλίζετε με τριμμένο χαλούμι και ψιλοκομμένο δυόσμο και βάζετε άλλη μια τετράδα φύλλων κρούστας. Καλύπτετε με μια ροδέλα ντομάτας την οποία πασπαλίζετε με χαλούμι τριμμένο.

Βήμα 5

Βάζετε τα μιλφέιγ για 2-3 λεπτά στο γκριλ και τα σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb