OliveMagazine

Μους με τσάι περγαμόντου και εσπεριδοειδή

MOYS ME TSAI

Μους με τσάι περγαμόντου και εσπεριδοειδή

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 κουτ. σούπας κοφτές τσάι με άρωμα περγαμόντου (earl grey)
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 γκρέιπφρουτ ροζ
  • 2 γκρέιπφρουτ άσπρα
  • ½ λίτρο νερό
  • 10 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 200ml κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά
  • 15 φύλλα ζελατίνα
  • 1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουσκεύετε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό για 5-7 λεπτά. Βράζετε το νερό και ρίχνετε το τσάι. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε σκεπασμένο για 7 λεπτά. Το σουρώνετε.

Στύβετε τις ζελατίνες και τις βάζετε στο ζεστό τσάι μαζί με δύο κουταλιές από το μέλι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν και αφήνετε το τσάι να κρυώσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνετε στο κρύο τσάι με απαλές κινήσεις, από πάνω προς τα κάτω και κυκλικά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτετε κι αυτή στο μίγμα. Ανακατεύετε.

Πλένετε και σκουπίζετε τα φρούτα. Καθαρίζετε τις φλούδες τους έτσι ώστε να αποφύγετε την άσπρη μεμβράνη. Ψιλοκόβετε τις φλούδες σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια και τις βράζετε για 15 λεπτά σε νερό, αλλάζοντάς το δύο φορές. Τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και τις βράζετε μέχρι να καραμελώσουν για 6-8 λεπτά. Ρίχνετε τις μισές στο μίγμα του τσαγιού και ανακατεύετε.

Μοιράζετε τη μους σε διάφανα ποτήρια. Τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον ώσπου να πήξει η μους.

Καθαρίζετε βαθιά τα φρούτα από την εξωτερική άσπρη μεμβράνη και τα κόβετε σε σκελίδες. Τις μοιράζετε πάνω στις μους μαζί με τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες και καραμελωμένες φλούδες. Ζεσταίνετε ελαφρά το μέλι και ρίχνετε από μία κουταλιά πάνω από κάθε ποτήρι. Σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑