vp 141755studiopaterakis.com – Αντίγραφο
clock icon
40'

Mousse σοκολάτα γάλακτος – φράουλας

Υλικά

Δίχρωμη mousse με φράουλες, ιδανική για το πασχαλινό τραπέζι.  Για σίγουρο γευστικό αποτέλεσμα θα βάλουμε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ. Θα χρειαστούμε και έξι ποτήρια για να βάλουμε τις mousse.

Πρώτα ετοιμάζετε τη μους σοκολάτας: Λιώνετε την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και παράλληλα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι, αλλά να μην γίνει σαντιγί.

Ζεσταίνετε λίγο το γάλα και το αναμιγνύετε με τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το μίγμα να γίνει χλιαρό. Τότε το ενσωματώνετε στην παχύρρευστη κρέμα και μοιράζετε τη μους σε έξι ή περισσότερα ποτήρια γεμίζοντάς τα ως τη μέση. Αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί η μους.

Περίπου στις 2 ώρες αφού βάλετε τα ποτηράκια με τη μους σοκολάτα στο ψυγείο, ετοιμάζετε και τη μους φράουλας. Μουλιάζετε τη Ζελατίνη σε σκόνη ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπρίκι με ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και, αφού φουσκώσει, βάζετε το μπρίκι σε σιγανή φωτιά και τη λιώνετε ανακατεύοντας με κουταλάκι.

Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μίξερ μαζί με 100γρ. ζάχαρης, προσθέτετε στο χυμό τη ζελατίνη και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί.  Στη συνέχεια, αφού λιώσετε την Σοκολάτα Φράουλα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ την προσθέτετε στο μίγμα και περιμένετε να κρυώσει.

Xτυπάτε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός 200ml (1 φλιτζάνι τσαγιού) κρύο γάλα. Προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Garni Zαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓIΩTHΣ. Xτυπάτε το μίγμα μέχρι να «στέκεται».

Κρατάτε μισό φλιτζάνι περίπου από το μίγμα του ζελέ της φράουλας στην άκρη και ενσωματώνετε το υπόλοιπο στο έτοιμο Garni. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο.

Αφού πήξει η μους σοκολάτας συμπληρώνετε τα ποτήρια μέχρι πάνω με μους φράουλας και τα αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο να πήξει και η μους φράουλας. Μοιράζετε από πάνω προσεκτικά με ένα κουτάλι από λίγο ζελέ φράουλας και αφήνετε τις μους στο ψυγείο να πήξουν καλά πριν τις σερβίρετε, ιδανικά την επόμενη μέρα.

Σερβίρετε διακοσμώντας με μία ολόκληρη φράουλα σε κάθε ποτήρι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε τη μους σοκολάτας: Λιώνετε την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και παράλληλα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι, αλλά να μην γίνει σαντιγί.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε λίγο το γάλα και το αναμιγνύετε με τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το μίγμα να γίνει χλιαρό. Τότε το ενσωματώνετε στην παχύρρευστη κρέμα και μοιράζετε τη μους σε έξι ή περισσότερα ποτήρια γεμίζοντάς τα ως τη μέση. Αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί η μους.

Βήμα 3

Περίπου στις 2 ώρες αφού βάλετε τα ποτηράκια με τη μους σοκολάτα στο ψυγείο, ετοιμάζετε και τη μους φράουλας. Μουλιάζετε τη Ζελατίνη σε σκόνη ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπρίκι με ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και, αφού φουσκώσει, βάζετε το μπρίκι σε σιγανή φωτιά και τη λιώνετε ανακατεύοντας με κουταλάκι.

Βήμα 4

Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μίξερ μαζί με 100γρ. ζάχαρης, προσθέτετε στο χυμό τη ζελατίνη και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί.  Στη συνέχεια, αφού λιώσετε την Σοκολάτα Φράουλα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ την προσθέτετε στο μίγμα και περιμένετε να κρυώσει.

Βήμα 5

Xτυπάτε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός 200ml (1 φλιτζάνι τσαγιού) κρύο γάλα. Προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Garni Zαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓIΩTHΣ. Xτυπάτε το μίγμα μέχρι να «στέκεται».

Βήμα 6

Κρατάτε μισό φλιτζάνι περίπου από το μίγμα του ζελέ της φράουλας στην άκρη και ενσωματώνετε το υπόλοιπο στο έτοιμο Garni. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο.

Βήμα 7

Αφού πήξει η μους σοκολάτας συμπληρώνετε τα ποτήρια μέχρι πάνω με μους φράουλας και τα αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο να πήξει και η μους φράουλας. Μοιράζετε από πάνω προσεκτικά με ένα κουτάλι από λίγο ζελέ φράουλας και αφήνετε τις μους στο ψυγείο να πήξουν καλά πριν τις σερβίρετε, ιδανικά την επόμενη μέρα.

Βήμα 8

Σερβίρετε διακοσμώντας με μία ολόκληρη φράουλα σε κάθε ποτήρι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή