mous-halva-nik1
clock icon
0'

Μους χαλβά Όλυμπος με λεμόνι και κανέλα

Υλικά

  • 250γρ. χαλβά ΟΛΥΜΠΟΣ με γεύση βανίλια ή βανίλια-κακάο
  • 300γρ. φυτική κρέμα
  • 4 κουτ. σούπας ταχίνι ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι

Αν δεν τον φάτε σκέτο με το πιρούνι, μπορείτε να τον απολαύσετε και σαν μους στο ποτήρι. Ούτως ή άλλος ο χαλβάς ΟΛΥΜΠΟΣ είναι υπέροχος!

Χτυπάτε τη φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει.
Ρίχνετε το χαλβά σε ένα μούλτι, προσθέτετε το ταχίνι, το ξύσμα και χυμό του λεμονιού, τη μισή κανέλα και τον πολτοποιείτε.
Ενώνετε με τη βοήθεια μιας μαριζ τα δύο μίγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράζετε το τελικό μίγμα σε ποτήρια πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη κανέλα και βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε τη φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει.

Βήμα 2

Ρίχνετε το χαλβά σε ένα μούλτι, προσθέτετε το ταχίνι, το ξύσμα και χυμό του λεμονιού, τη μισή κανέλα και τον πολτοποιείτε.

Βήμα 3

Ενώνετε με τη βοήθεια μιας μαριζ τα δύο μίγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4

Μοιράζετε το τελικό μίγμα σε ποτήρια πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη κανέλα και βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.