OliveMagazine

Μπαρμπούνια με πορτοκάλια και ελιές

210810~3

Μπαρμπούνια με πορτοκάλια και ελιές

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 μικρά μπαρμπούνια (ή 8 μέτρια)
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια (χοντρές λωρίδες)
  • 200γρ. ελιές θρούμπες
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 400γρ. ντοματίνια
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ από λιαστές ντομάτες
  • 6-8 σπόρους καρδάμωμο
  • 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε ελαφρά τα ντοματίνια. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, τον πελτέ από λιαστές ντομάτες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά.

Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζετε και τα αλευρώνετε. Τα τηγανίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τα τοποθετείτε στη σάλτσα με τα ντοματίνια (προσεκτικά για να μη διαλυθούν τα ψάρια), ρίχνετε το καρδάμωμο, τις ελιές και το βασιλικό. Σιγοβράζετε με κλειστή την κατσαρόλα για 10-15 λεπτά.

Σερβίρετε τα μπαρμπούνια σε πιάτα συνοδεύοντας με άγριο ρύζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑