Nistisima bourekia chron1
clock icon
30'

Μπουρεκάκια με μήλα και χαλβά

Υλικά

  • 6 φύλλα για μπακλαβά
  • 3 πράσινα μήλα, σε κύβους
  • 500γρ. χαλβά βανίλια σε κύβους
  • 250γρ. καρύδια
  • 250γρ. σταφίδες
  • 200ml σπορέλαιο
  • 10γρ. κανέλα
  • ζάχαρη κρυσταλλική και άχνη για το πασπάλισμα

Tips

  • Μπορείτε να τα διατηρήσετε για 4 μέρες άψητα στη συντήρηση, αρκεί να είναι σκεπασμένα με μεμβράνη.
  • Αφού ψηθούν μπορούν να διατηρηθούν έως 3 μέρες χωρίς πρόβλημα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Μπορείτε να φτιάξετε τα μπουρέκια με την γεύση χαλβά της επιλογής σας.

Τραγανό φύλλο που κλείνει μέσα του μήλα, καρύδια και χαλβά. Αυτά τα μπουρεκάκια θα τα λατρέψετε!

Προθερμαίνετε πρώτα το φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τον χαλβά, τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα μήλα σε κύβους, τις σταφίδες και την κανέλα.
Απλώνετε σε μια επιφάνεια το πρώτο φύλλο κρούστας και το αλείφετε με σπορέλαιο. Το πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο κρούστας το οποίο επίσης λαδώνετε.
Στη συνέχεια, βάζετε γέμιση στις δυο άκρες του φύλλου, περίπου 300γρ. στην κάθε μια και το τυλίγετε προς το κέντρο.
Κόβετε με ένα μαχαιράκι το φύλλο στο σημείο που συναντιούνται τα μπουρέκια, τα αλείφετε με λάδι και διπλώνετε τις άκρες για να τα κλείσετε.
Τα βάζετε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα.
Αφού τα μπουρεκάκια σας ψηθούν, εάν έχουν βγάλει πολύ λάδι τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε πρώτα το φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τον χαλβά, τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα μήλα σε κύβους, τις σταφίδες και την κανέλα.

Βήμα 2

Απλώνετε σε μια επιφάνεια το πρώτο φύλλο κρούστας και το αλείφετε με σπορέλαιο. Το πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο κρούστας το οποίο επίσης λαδώνετε.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, βάζετε γέμιση στις δυο άκρες του φύλλου, περίπου 300γρ. στην κάθε μια και το τυλίγετε προς το κέντρο.

Βήμα 4

Κόβετε με ένα μαχαιράκι το φύλλο στο σημείο που συναντιούνται τα μπουρέκια, τα αλείφετε με λάδι και διπλώνετε τις άκρες για να τα κλείσετε.

Βήμα 5

Τα βάζετε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα.

Βήμα 6

Αφού τα μπουρεκάκια σας ψηθούν, εάν έχουν βγάλει πολύ λάδι τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή