OliveMagazine

Μπουρεκάκια με πικάντικο κιμά και δροσερή sauce γιαουρτιού

mbourekakia-me-pikantiko-kima

Μπουρεκάκια με πικάντικο κιμά και δροσερή sauce γιαουρτιού

Μερίδες:για 24-32 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού καρδάμωμο κοπανισμένο
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο κοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 50γρ. κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους
  • αλάτι, πιπέρι
  • επιπλέον ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • Για τη sauce γιαουρτιού

  • 400γρ. γιαούρτι ολόπαχο στραγγιστό
  • ½ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο ξερό, τριμμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε τον πελτέ, τη δάφνη, την κανέλα, το κύμινο, το κάρδαμο, την πάπρικα, τη ζάχαρη και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε τα φύλλα της δάφνης, προσθέτετε το δυόσμο και τους κουκουναρόσπορους, ανακατεύετε και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC. Κόβετε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος στη μέση. Παίρνετε μία μία τις λωρίδες των φύλλων και, αφού τις λαδώσετε με ένα πινέλο, βάζετε στο κάτω μέρος τους από μια μεγάλη κουταλιά κιμά. Γυρίζετε τα πλαϊνά των φύλλων προς τα μέσα για να μη φύγει ο κιμάς και ύστερα τα τυλίγετε σε ρολά.

Στρώνετε τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε και τη sauce: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και διατηρείτε τη sauce στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε σε μπολ, για να συνοδεύσετε μαζί της τα ζεστά μπουρεκάκια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑